24 Ağustos 2016 Çarşamba

URAL TEKERLEKLİ HAFİF ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI

   

        Koç Holding bünyesindeki OTOKAR Savunma A.Ş tarafından özgün olarak üretilen URAL Zırhlı Personel Taşıyıcısı iç güvenlik görevleri için üretilmiştir. İlk olarak IDEF 2013 savunma fuarında görücüye çıkmıştır ve çok beğenilip polis teşkilatınında tercihleri arasına girmiştir. Birim fiyatı 550 bin TL olan URAL maliyeti ve bakım masrafları açısından oldukça uygun fiyata sahiptir. Opsiyon çeşidine göre fiyatta değişiklikler olmaktadır.


ural zırhlı araç ile ilgili görsel sonucu




URAL TEKNİK ÖZELLİKLERİ





        

ENVANTER BİLGİSİ
        2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü ile OTOKAR firması arasında 2 yıl süre ile 126 adet alımı kararlaştırılmıştır. 2016 yılında teslimatları tamamlanan URAL İstanbul, Ankara ve doğu illerinde görevlerini başarı ile yapmaktadır. 2015 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçları doğrultusunda 150 adet URAL alımı yetersiz bütçe nedeniyle 1 yıl ertelenmek zorunda kalındı. Ertelemenin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen herhangi bir alım açıklamasında bulunulmadı.



ural zırhlı araç ile ilgili görsel sonucu

      Şu konuya açıklık getirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.Fotoğraflara baktığımızda veya günlük hayatta karşımıza çıkan URAL otomatik bir silah kulesine sahip değildir. Bu URAL'ın silahlandırılamayacağı anlamına gelmemektedir. Şehir içi aktif görevler için kullanıldığından silahlandırılmasına ihtiyaç duyulmamıştır. İçinde bulunan bir kule personeli tarafından manuel olarak müdahale edilebilir. Otokar'ın kendi üretimi olan uzaktan komutalı silah sistemleri mevcuttur ve URAL'a kolay bir şekilde entegre edilebilir. Uzaktan komutalı silah sistemine ihtiyaç duyulduğunda devreye EGM'nin kullandığı diğer bir zırhlı araç olan Yalçın Ejder veya Cobra ailesi girmektedir.





Kaynakça:
http://www.haberler.com/otokar-ural-i-ilk-kez-idef-te-sergiliyor-4608482-haberi/
https://www.otokar.com.tr/tr-tr/urunler/Documents/ural.pdf
https://www.milliyet.com.tr/image


        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler